Du er her: Forside Temaer Dialekter

Dialekter

Har du nogensinde hørt folk sige at de bader i æ haw i stedet for i havet? Har du undret dig over udbruddet wallah eller over hvorfor der er forskel på udtalen af a'er fra én landsdel til en anden? Hvad dækker begrebet etnolekt egentlig over, og hvor etnisk er en multietnolekt? Her på siden kan du læse om danske dialekter, regionalsprog, sociolekter og etnolekter, og du kan få inspiration til hvor du kan læse mere om emnet
dialekter_forsideHar du nogensinde hørt folk sige at de bader i æ haw i stedet for i havet? Har du undret dig over udbruddet wallah eller over hvorfor der er forskel på udtalen af a'er fra én landsdel til en anden? Hvad dækker begrebet etnolekt egentlig over, og hvor etnisk er en multietnolekt? Her på siden kan du læse om danske dialekter, regionalsprog, sociolekter og etnolekter, og du kan få inspiration til hvor du kan læse mere om emnet.

-lekter

Betegnelsen dialekt bruges af nogle som overbegreb for alle former for -lekter, men for mange er dialekt betegnelsen for sprogvarianter der tales i bestemte egne. Der findes en række forskellige -lekter, og disse -lekter er alle sprogvarianter, som er fx geografisk betinget (dialekt), socialt betinget (sociolekt) eller betinget af sprogkontakt eller etniske grupper (etnolekt).